Kendime Koçluk ™ Kütüphanesi / 044

M. Metin Adıgüzel – Beden Köleliğinden Akıl Köleliğine İnsan
Kendime Koçluk ® Kütüphanesi - M. Metin Adıgüzel - Beden Köleliğinden Akıl Köleliğine İnsan

Kendime Koçluk ™ Kütüphanesi – M. Metin Adıgüzel – Beden Köleliğinden Akıl Köleliğine İnsan – s89

M. Metin Adıgüzel

Beden Köleliğinden Akıl Köleliğine İnsan

İnsan için önce var olduğunu fark edip varlık içindeki konumunu görme, ardından varlığına anlam arama süreci gelir. Var olduğunun farkına varmayı düşünmek, düşündüğünü aktarmak ya da irade edebilmek ile karıştırmamak gerekir.
 
Var olduğunu fark etmek ruh + beden olduğunun farkına varmaktır. Var olma bilinci soyut, sadece zihinde var görünen şeylerden farklı olarak, gerçekte var olduğunun ve var olmaya devam ettiğinin farkındalığıdır. Farz edin ki doğumdan itibaren tek başınıza bir adada yaşamışsınız ve hiçbir fikir, ideoloji, sistem, din hakkında bilginiz yok. Bu forma girebilirseniz sahip olduğunuz bilgiyi bir kalkan olarak kullanıp var olmanın farkındalığını engelleme tehlikesini de bertaraf etmiş olursunuz.
 
İnsanlar sahip oldukları malumatla kendilerini yeni olan her şeye karşı korumaya şartlanmışlardır. Şartlanma ise farkındalığın ortaya çıkmasını engelleyerek bireyin kendini görmesine mani olur. Kendini göremeyen birey yeryüzünün halifesi olmakta zorlanır. Var olduğunu fark eden şahısın ilk yöneleceği şey ise nerede durduğuna bakmak olacaktır. Yani varlığın içinde kendini görmeye çalışacaktır.
 
Kendini görmeyi başaramayan her şahıs için yegâne değerler içinde doğduğu, çocukluğunu yaşadığı ve alışkanlık edindiği değerlerdir. Bu değerler inanç, ideoloji ve gelenek gibi çok çeşitli şeyler olabilirler. Kendini göremeyen bireylerde değer faşizmi görülür. Buna bağlı olarak fiziksel varlıklarını armağan edebilecekleri efendiler ararlar ve bu şekilde fiziksel varlıklarına anlam katmaya çalışırlar.

Kendime Koçluk® Kütüphanesine Geri Dön

Kendime Koçluk ® Anasayfa

Kurumsal Web Sitesi – Prokaryot.Com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir